Gas geven in Google

Zie jij dubbel?
Zie jij dubbel?

Nee!

Geen zorgen; je ziet niet dubbel! Deze dubbele afbeelding is alleen een bruggetje naar mijn belofte aan jou: de investering in een Google Ads- of SEO campagne wordt dubbel en dwars terugverdiend! 

SEO en SEA

SEO, staat voor Search Engine Optimization en omhelst alle activiteiten die er op gericht zijn om een website of blog hoger in een zoekmachine te laten ranken. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘organische zoekresultaten’, waarvoor dus niet wordt betaald. 

SEA, staat voor Search Engine Advertising en betreft de betaalde zoekresultaten die je in de vorm van advertenties vaak boven de organische zoekresultaten in Google ziet.

Waar te beginnen

Uspunit raad aan altijd met SEA te beginnen; met een zeer beperkt budget (denk aan maximaal 100 euro) wordt de basis gevormd voor zeer degelijk keyword-research. Door met SEA te starten ontstaat er een heel goed beeld van de concurrentie intensiteit met betrekking tot de target markt van de klant. Zodra de concurrentie intensiteit zichtbaar is, kan worden aangevangen met SEO. 

Een simpel voorbeeld:

  1. Jouw bedrijf, fietsopmaat.nl, verkoopt fietsen voor mensen met een medische aandoening en wil online beter vindbaar worden.
  2. Samen gaan we bekijken hoe de doelgroep online op zoek gaat en welke zoektermen ze gebruiken in Google.
  3.  We zetten een tijdelijke Google Ads campagne op en bekijken wat het zoekvolume van specifieke zoekoorden is en wat de concurrentie intensiteit is. 
  4. We filteren een aantal zoekwoorden uit de Google Ads (SEA) campagne waarbij we voldoende zoekvolume maar weinig concurrentie signaleren.
  5. We gaan de bedrijfswebsite en landingspagina’s van fietsopmaat.nl afstemmen op deze zoekwoorden en bouwen de strategie uit naar zoekwoorden met meer concurrentie. 
SEA kost geld maar werkt vrijwel meteen. SEO kost tijd maar werkt voor een langere periode en is in essentie gratis.
Hulp bij Google Ads
Rick
Eigenaar Uspunit

Alle SEA tips & tricks

Adverteren via Google is de meest effectieve methodiek om potentiële klanten te bereiken maar tevens de meest kostbare als je niet exact op de hoogte bent van de ontwikkelingen. Ik was er in 2000 bij toen Google Adwords werd gelanceerd en ben sindsdien dagelijks op de hoogte gebleven van de belangrijkste tips & tricks als het gaat om adverteren op de meest populaire zoekmachine ter wereld.

Google Ads Freelancer

Heb je wel eens gehoord van

⌨ Ad Scheduling  
  De waarde van ‘Dynamic Ads’
⌨ De invloed van ‘Quality Score’
  De verschillende ‘Bid Strategies’
  Google Ads ‘Extensions’

Voor mij behoren al deze zaken tot de dagelijkse kost van mijn professionele bestaan en deze kennis gaat jouw bedrijf helpen om online succesvoller te worden! Voor mij staat data in dit gehele proces centraal; door op een slimme manier de online beschikbare data van een specifieke branche te analyseren zorg ik voor een optimaal resultaat.

Rick heeft een ongekend scherpe kijk op marketing en koppelt dit aan zeer praktische kennis van Google Ads.
hulp bij adwords tilburg
E. Veld
Online Marketeer, Smurfit Kappa

Extensies

In de onderstaande afbeelding zie je de advertenties van machinebouwers die adverteren op Google. Slechts één van deze drie bedrijven maakt slim gebruik van extensies bij de advertentie.

Betalen ze bij ‘www.tuinte.com’ veel meer? Nee hoor, ze zetten hun budget simpelweg slimmer in!

Adwords fouten

Zelfs grote bedrijven met serieuze budgetten maken soms bijzondere keuzes als het om Google Adwords gaat. In de onderstaande afbeelding zie je dat de Hema in de organische zoekresultaten al op nummer 1 ranked op hun eigen merknaam (‘Hema’) maar er toch nog voor kiest om ook een advertentie te plaatsen als iemand Googled op ‘Hema’. Dit lijkt misschien geen grove fout maar deze strategie leidt er wel toe dat de Hema zeer veel geld kwijt is aan het adverteren op hun eigen merknaam, terwijl ze al boven aan staan!

Budget verspillen

Adwords specialist tilburg

Reviews scoren

Een voorbeeld van zeer effectieve optimalisatie van een advertentie is deze van ‘www.brandfield.nl’. Zij geven heel slim de review rating (★★★★★) weer en laten daarmee aan potentiële klanten zien hoe goed zeer de klanten het bedrijf waarderen.

google ads freelancer inhuren

Dit zijn een aantal zeer visuele voorbeelden van ‘fouten’ en slimme ‘wins’ die je met regelmaat terug ziet in Google Ads campagnes. Is jouw bedrijf op zoek naar iemand die alle tips & tricks kent als het om Google Ads gaat?

Stem beter af, verkoop meer, bereik meer: info@uspunit.com